Margareta von Salisch

“Soms kun je zo midden in een situatie zitten, dat je niet meer overziet wat er
    speelt.
    Ik vind het heerlijk om daar samen vanuit een helikopterview naar te kijken,
    alternatieven te zoeken en deze ook meteen uit te proberen.
    Een repetitie voor de toekomst.”

 

‘Communicatie fitness’ in het onderwijs

Korte vraag: Bent u of uw medewerkers ‘fit’ om te communiceren in complexe gesprekken? Met collega’s, ouders, leerlingen en alle andere stakeholders?

Onder het motto “zonder wrijving geen glans” laat ik professionals in scholen en bedrijven weer ‘glanzen’ in het voeren van complexe gesprekken. Veranderingsprocessen en innovaties vragen veel van de flexibiliteit van professionals. Sommige lopen vast en blijven bij hun oude, vertrouwde gedrag en overtuigingen.
Ik ondersteun professionals in het omgaan met hun eigen weerstand en andere negatieve emoties, alle denkbare interne knelpunten en dilemma’s. Werkend met de methode van ‘oplossingsgericht-werken’ in combinatie met theatermethodieken, voice dialogue en reflectie vanuit de helikopterview, laat ik professionals ervaren, zien en begrijpen wat er speelt.

Verbinding geeft gloed
Mijn impact is dat professionals in beweging komen, hun attitude wijzigen en weer ‘gloeien’. Bij voorbeeld van re- actief naar pro-actief of van ‘oordelen’ naar ‘eerst vragen stellen’, van ‘klagen dat’ naar ‘benoemen van wat er nodig is’ etc.
Zij worden ‘fit’ om moeiteloos complexe gesprekken te voeren.

Wordt het een drama of voert u zelf de regie?’
Haar achtergrond is theatermaker en dramadocent.
Sinds 2003 werkt zij als Registercoach, geregistreerde supervisor, trainer en gedragsacteur. Na de HKU heeft zij bij Pro-Education de VO opleiding voor Supervisoren en Coaches met succes afgerond.

meer info over Margareta:
      en    www.vonsalisch.nl